Kenapa kanak-kanak perlu cuba Susu Penuh Krim Puremil?

1) Susu Puremil dah terjual hampir 50 unit dalam masa seminggu sahaja tanpa kotak. Kotak masih dalam proses belum siap lagi. (masih dalam fasa pengenalan, akan dipasarkan secara online dalam tempoh seminggu lagi)

2) susu ini adalah alternatif dari kami yg dah berpengalaman lebih 5 tahun dalam jualan susu tepung dan terlibat sendri dalam industri pengilangan susu tepung. Rujuk artikel ini :

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing?

3) kami dapati banyak lambakan susu tepung yang dikatakan 100% susu asli tetapi sebenarnya tidak, terutamanya susu kambing termasuk juga susu lembu. Hati2 dengan disclaimer produk susu organik. rujuk artikel sini :

Setelah 5 tahun berniaga susu tepung, ini yang kami jumpa…

4) kebanyakan susu yang tidak menepati keperluan nutrisi yg diperlukan kanak2, lihat fakta nutrisi susu di rumah anda, rujuk artikel ini :

WARKAH BUAT IBU BAPA PRIHATIN

5) susu ini terhindar dari campuran bahan tidak bermanfaat dan mudharat, seperti gula tambahan, krimer, maltodextrin, pelbagai minyak sayuran, dll.
Rujuk : http://www.susupuremil.com/2017/01/11/kenapa-susu-puremil-tidak-ada-ekstrak-herba-minyak-sayuran-atau-buah-buahan/

6) kami juga telah membuat research tentang fakta nutrisi dalam susu yang sebenar yg diperlukan kanak2 melalui dietition dan paediatrik, di samping penyeliaan pemprosesan susu dr team kami sendiri (food tech group) yg arif tentang bahan2 di dalam susu.

7) Kandungan protein dan kalsium di dalam susu ini tinggi (kerana susu ini adalah asli tanpa campuran bahan lengai atau pemberat), melengkapi keperluan nutrisi kanak2 dan mengikut akta makanan. Tinggi vitamin D dan mengandungi DHA, tanpa gula tambahan. Rasanya sedap seperti susu segar kerana susu puremil adalah susu penuh krim yang asli.

8) Bancuhan sangat jimat dgn 3skop 180ml air, pengambilan 3x sehari lengkap nutrisi.
Rujukan :

Kenapa lain-lain susu, lain bancuhan skop?

9) Susu Puremil sesuai untuk seisi keluarga bermula setahun ke atas kerana susu ini adalah susu penuh krim. Rujuk : http://www.susupuremil.com/2017/01/15/susu-puremil-sesuai-untuk-umur-1-3-tahun-sahaja-ke/

Anda boleh baca penulisan2 bermanfaat di website http://susupuremil.com dan page Puremil Marketing sebagai rujukan pemilihan susu tepung terbaik dan supaya tidak salah memilih susu utk kesihatan diri dan anak-anak. Boleh lihat eksperimen-eksperimen yg kami buat untuk semak susu asli atau bukan susu asli.

Susu puremil sesuai dr umur bayi yg dh mula mkn solid food umumnya setahun ke atas. Sangat baik diambil dari kanak-kanak hingga dewasa termasuk ibu hamil dan menyusu.

SUSU PUREMIL MEMBAWAKAN KONSEP AWARENESS, ibu bapa perlu prihatin tentang rupa, dan rasa susu anak. Kaji nutrisi yg tertera pada susu. Jangan mudah percaya cakap2 pemilik produk, peniaga. Begitu juga jangan terus percaya kami, anda baca penulisan kami, buka minda dan nilai sendiri. Betul atau tidak anda bertanyalah pada yg ahli.

ADA SOALAN BOLEH KOMEN, 🙂

#Puremil
#sususedap
#foodtechgroup
#SusuMesraAkta
#SusuTanpaGulaSukrosa(GulaTebu)
#SusuTanpaPemekat
#SusuTanpaKrimer
#SusuBerkhasiat
#PastinyaSusuAsli