Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing?

1. Kos bahan mentah susu kambing yang tinggi, maka harga jual akan menjadi tinggi, sekurang-kurangnya sama dengan harga K*****e iaitu rm56, 400g.

2. Walaupun ada susu kambing yang tiada bau tetapi masih rasa hamis, sesetengah orang tak dapat nak terima rasa hamis ni. Sesetengah orang pula sangat sukakan rasa susu kambing asli. Kalau susu kambing tanpa RASA hamis? Kami tak pasti susu apakah atau campuran apakah itu yang serupa susu.

3. Lambakan produk susu kambing di pasaran. Banyak yang dikatakan 100% susu asli tetapi sebenarnya tidak, yang asli ada la dalam 4 brand sahaja setakat yang kami tahu. Salah satu susu kambing dari New Zealand, lagi 3 susu kambing dari Belanda. Kami sokong susu kambing asli sahaja, bukan susu campuran kerana susu kambing asli campuran kebanyakannya tidak memenuhi nutrisi susu sebenar. Pihak kami juga sangat menyokong 2 pengeluar susu kambing asli bumiputera (muslim) yang sudah berada di pasaran. Yang nak susu kambing asli, boleh cari mereka.

4. Susu lembu Puremil rasanya seperti susu segar, sedap dan rata2 kanak2 dan dewasa dapat terima rasa susu segar.

5. Harga Susu Puremil mampu milik. Boleh dijadikan minuman harian dan memenuhi nutrisi kanak-kanak. Tidak semua mampu membeli susu kambing asli kerana harganya yang mahal.

6. Banyak orang salah faham tentang susu lembu dek kerana banyak maklumat yang tidak benar disebar luas kepada masyarakat kerana mahu mengangkat susu kambing dan menjatuhkan susu lembu sedangkan kedua2nya memberi khasiat yang sama. Jadi kami sedaya upaya akan berusaha memperbetulkan keadaan ini.

7. Belum ada lagi susu lembu asli muslim tanpa gula di pasaran yang ikut standard akta makanan Malaysia. Jadi kami ialah pioneer kepada susu lembu asli tanpa gula yang ikut akta makanan Malaysia. Kebanyakan ‘claim’ tanpa gula tambahan tetapi tgk saja di bwh cahaya lampu terdapat kristal2 halus yang sememangnya gula dan bila dibancuh rasanya manis.

8. Harga susu Puremil seperti harga borong susu kambing di pasaran. Adakah susu Puremil mahal atau harga borong susu kambing di pasaran yang murah?Sedangkan walaupun harga kami rm35, kami tidak mempunyai margin yang tinggi untuk buat sistem ejen, tetapi kami jual dengan borong agar ramai dapat faedah dan penjimatan. Harga borong kami setakat rm30 sahaja dengan setiap pembelian per karton (12 unit). Beli banyak mana sekalipun, inilah harganya. Jadi.. lebih baik beli susu kambing la kan sebab dapat harga yang sama. Nanti dulu, jangan bandingkan kualiti susu kami dengan susu kambing di pasaran. Periksa dulu kualiti (nutrisi penting, rupa dsb) susu kambing tersebut. Adakah benar yang anda percaya itu ialah susu kambing asli? Kenapa kami tidak sokong susu kambing campuran? Klik link di bawah untuk dapatkan jawapannya.

http://www.susupuremil.com/2017/01/07/susu-meragukan

9. Insyaallah, susu Puremil memenuhi citarasa dan standard keperluan nutrisi harian kanak-kanak dari segi kalsium, protein, vitamin D dan DHA. Jimat dan berbaloi (3skop utk 180ml air)

#Puremil
#sususedap
#foodtechgroup
#SusuMesraAkta
#SusuTanpaGulaSukrosa(GulaTebu)
#SusuTanpaPemekat
#SusuTanpaKrimer
#SusuBerkhasiat
#PastinyaSusuAsli