Susu Puremil lain dari yang lain kerana ianya boleh dibancuh dengan air sejuk!

Lebih istimewa lagi, Puremil Coklat juga boleh dibancuh dengan air sejuk!

Bancuhan sejuk atau panas tidaklah menentukan suatu ukuran kualiti susu, namun ianya dapat menentukan apakah jenis bahan mentah yang digunakan/dicampurkan di dalam susu tersebut.

Susu tepung asli apabila dibancuh dengan air biasa atau sejuk semestinya sedikit berketul pada permulaan tetapi akan larut apabila dikacau berterusan. Bukan terapung dan meninggalkan banyak serbuk2 seroi di permukaan (ini krimer).

Bukan sekadar susu, coklat pula ada banyak gred bergantung pada kualiti. Sebagai contoh mudah ada coklat masak (harga murah) dan ada coklat minum (harga mahal). Kami menggunakan coklat gred terbaik (coklat minum) yang sememangnya sedap dan selamat untuk diminum. Coklat kami juga boleh dibancuh dengan air sejuk!

Coklat masak hanya larut di dalam air suam/panas, kerana ianya dihasilkan untuk dimasak.

Apa jadi ye kalau coklat masak dibancuh dengan air sejuk?
Coklat masak tidak akan larut dan serbuknya terapung di permukaan air.
Begitu juga dengan krimer, tidak larut dan terapung di permukaan air.

Rasa coklat masak dan coklat minum juga adalah berbeza. Coklat minum adalah lebih sedap berbanding coklat masak. Cubalah rasai kelainan susu coklat Puremil yang bukan saja sedap bahkan mengandungi kandungan kalsium dan protein yang masih tinggi berbanding dengan minuman coklat yang lain.

Sedap di tekak, baik untuk tumbesaran kanak-kanak.