SUSU PUREMIL

SUSU PUREMIL

💖 Susu tepung penuh krim dgn khasiat 13 jenis vitamin dan 10 jenis garam mineral. Mengandungi kalsium dan protein yang tinggi.
Turut mengandungi DHA+EPA dan Omega 3 yang tinggi. Serbuk susu berwarna kuning, strukturnya sedikit gebu dan tidak seroi.
.

Fakta Ringkas Susu Puremil :
✔ Bahan : Susu tepung full cream, serbuk malt coklat (Puremil Coklat) dan DHA
✔ Komposisi susu Puremil Coklat hanya 20% penggunaan serbuk malt coklat. Selebihnya adalah susu full cream.
✔ Dihasilkan dari formulasi susu lembu terbaik
✔ Dihasilkan oleh kilang bumiputera Islam di Perak
✔ Mendapat piawaian Islamic Manufacturing Practice (IMP)
✔ Sijil Halal daripada JAKIM
✔ Untuk bayi atau kanak-kanak berumur 1 tahun dan ke atas
✔ Sesuai diminum oleh orang dewasa, ibu menyusu dan ibu hamil
.

❌ Tanpa gula tambahan, krimer, maltodextrin, penstabil, pengawet dan anticaking agent.

a. Gula (boleh menyebabkan kanak-kanak menjadi hyperaktif)
b. Krimer bukan tenusu (tidak elok untuk jantung)
c. Maltodextrin (tiada manfaat kesihatan)
d. Pemekat/penstabil (supaya bancuhan nampak sekata dan stabil dalam masa yang lama, kesan sampingan ialah kembung perut kerana perut kanak-kanak masih belum matang untuk mencernakan bahan tersebut)
e. Pengawet
f. Anticaking agent (agent penyerap wap udara supaya susu tidak membeku, antara punca kembung perut)
.

👉 Susu Puremil ada 2 perisa iaitu :
1. Perisa Asli
2. Perisa Coklat
.

❤ Bahan Istimewa Dalam Susu Puremil :
Susu ini ditambahbaik dengan DHA+EPA dan Omega 3 daripada sumber minyak ikan jenama terbaik dunia iaitu MEG-3 yang mendapat pengiktirafan daripada IFOS (The International Fish Oil Standards).
.

💖 7 Kelebihan dan Kebaikan Susu Puremil 💖
1. Menambah selera makan anak-anak.
Vitamin B12 dan zink berfungsi untuk menambah selera makan anak-anak. Anak-anak yang bergantung kepada susu sahaja akan mula berselera untuk makan makanan lain seperti nasi, sayur dan buah-buahan.

2. Ditambahbaik dengan DHA+EPA dan Omega 3.
DHA+EPA dan Omega 3 terbukti sangat baik untuk kesihatan jantung, otak dan mata.

3. Anak-anak juga bebas daripada masalah gigi cepat rosak.
Susu Puremil tidak mengandungi gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih).

4. Anak-anak juga lebih kenyang dan tidak kerap meminta susu .
Ini kerana anak-anak mendapat nutrisi yang mencukupi dan terhindar dari masalah kekurangan nutrisi (malnutrition) atau “lapar tersembunyi”.

5. Menjimatkan kos ibu bapa membeli susu.
Hanya 3 skop sahaja diperlukan untuk setiap bancuhan. Minum 3 kali sehari sahaja sudah cukup untuk memenuhi keperluan nutrisi anak-anak anda. 25 bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil. 1 kotak Susu Puremil dapat bertahan selama 8 hari jika mengikut sukatan susu yang ditetapkan iaitu 3 skop bagi setiap bancuhan, 3 kali minum sehari.

6. Sesuai diminum oleh orang dewasa, ibu menyusu dan ibu hamil.
Susu Puremil mengandungi DHA+EPA dan Omega 3 yang baik untuk otak, Kalsium yang tinggi untuk mencegah osteoporosis ,Vitamin D membantu penyerapan kalsium yang lebih efektif, Vitamin B untuk kecantikan kulit dan juga Vitamin C untuk meningkatkan sistem imun dalam badan.

7. Boleh dibancuh dengan sangat mudah.
Susu Puremil mudah larut dan senang dibancuh tanpa menggunakan air panas atau air suam. Untuk membasuh juga sangat senang dan cepat kerana Susu Puremil tidak melekat pada puting dan botol susu.
.

🍼 Cara bancuhan
3 skop Susu Puremil + 180ml air
.

☑ Berat sekotak 500 gram

☑ Sila lihat gambar fakta nutrisi Susu Puremil untuk info lanjut jumlah kandungan Protein, Kalsium, DHA, Omega 3, vitamin dan mineral di dalamnya.

☑ Susu Puremil adalah READY STOCK. Tarikh luput adalah 1 tahun 3 bulan dari tarikh ia dibuat.

—————————

Maklumat tambahan
=================

👉Pengambilan susu yang dicadangkan adalah seperti yang tertera di kotak bagi umur 1-3 tahun. Pihak kami tidak menggalakkan pengambilan susu secara berlebihan kerana dikhuatiri anak akan bergantung sepenuhnya dengan susu. Ia juga untuk menggalakkan kanak-kanak mengambil makanan lain yang pelbagai dan berkhasiat.

[Bayi yang dah mula makan atau kanak-kanak tidak boleh bergantung sepenuhnya kepada susu untuk keperluan nutrisi harian. Sebaiknya makanan mereka haruslah seimbang dengan pengambilan nasi, daging (ikan/ayam), buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah-buahan dan sayuran tinggi dengan vitamin dan mineral, manakala nasi untuk karbohidrat (tenaga) dan daging sebagai sumber protein (tumbesaran tubuh badan). Susu penuh krim adalah sebagai pelengkap kepada nutrisi harian mereka.]

👉3 skop susu untuk 3x minum hampir melengkapi nutrisi yang diperlukan mengikut RNIM (Recommended Nutrient Intakes Malaysia). Kebiasaan pada umur ini anak-anak memilih dan kurang makan makanan berkhasiat/picky eater.

👉Untuk anak berumur 4 tahun ke atas, boleh minum 1-2x sehari (4 skop per serving) kerana pada umur ini anak sudah tidak memilih makanan dan banyak dapatkan makanan bernutrisi. Tidak perlu mengikut sukatan di kotak lagi.

👉 Bancuhan 180ml air sekadar cadangan. Boleh tambah atau kurangkan air bergantung kepada selera anak.

👉Rasa sebenar bancuhan #susuPuremil adalah seperti susu segar (bukan susu kotak) iaitu lemak berkrim. Bagi mengekalkan rasa sedap ini, bancuh dengan air kosong (air putih/air biasa) atau air sejuk. Bancuhan dengan air suam akan kurang sedikit rasa berlemak. Elakkan bancuh dengan air panas bagi mengekalkan nutrisi susu. Susu Puremil senang larut di dalam air suhu biasa kerana diproses secara “spray dry”.

👉Bagi memastikan kesegaran susu gunakan dalam tempoh 3 minggu selepas dibuka. Simpan di tempat yang kering dan elakkan daripada pancaran cahaya matahari secara langsung. Cara penyimpanan ini terdapat di kotak susu dan pastikan anda ambil perhatian.

👉Antara sebab susu Puremil tidak dipasarkan dengan meluas di outlet/kedai adalah pengeluaran susu dibuat secara berperingkat dan mengikut permintaan bagi menjaga kualiti susu. Tempoh expired susu tidak lama iaitu 1 tahun 3 bulan dari tarikh dikeluarkan.

—————————

Maklumat Harga
==============

Bukan Produk Indah Khabar Dari Rupa

Anda patut tahu apa yang anda beri anak anda minum.

Anda patut dapat apa yang anda bayar

Kami beri susu sesuai dengan bayaran yang anda buat

Susu Puremil Full Cream 500gm rm35/kotak
Susu Puremil Coklat 500gm rm35/kotak

Anda bayar rm35 anda dapat sekotak susu tepung full cream + DHA. Bukannya maltodextrin, krimer, gula, pengawet mahupun penstabil.

Sekarton 12 kotak x rm32.25.

Nak lebih jimat, boleh buat belian borong 1 karton, anda dapat 12 kotak dengan harga rm32.25 sekotak, penjimatan sebanyak rm33.

Bagi yang baru nak cuba kami sarankan supaya anda beli 1 kotak terlebih dahulu untuk dapatkan keserasian dengan anak-anak. Jika anak sudah serasi, pembelian seterusnya kami syorkan anda buat belian borong dan kongsi manfaat Susu Puremil dengan rakan-rakan dan saudara-mara, buat belian bersama.

👉Kos pos semenanjung
1 kotak RM8
2 hingga 12 kotak RM12

👉Kos pos Sabah dan Sarawak
1 kotak RM12 (poslaju)
12 kotak RM50 (pos parcel/domestik)

Harga borong ini sedikit sebanyak dapat mengurangkan perbelanjaan bulanan keluarga.

Bagi yang mahu mendapatkan secara online dengan kos pos yang lebih rendah, buat belian susu Puremil di SHOPEE melalui wakil/ejen jualan susu Puremil yang berdaftar. Sebarang masalah/aduan boleh hubungi 010-2179786.

#Susu #Puremil #SusuPuremil #sususedap #foodtechgroup #SusuMesraAkta #SusuTanpaGulaSukrosa(GulaTebu) #SusuTanpaPemekat #SusuTanpaKrimer #SusuBerkhasiat #SusuSihat #PastinyaSusuAsli #SusuFullCream #susuLembu #susuTepung #susuSebenar #BukanSusuCampuran

Lihat posting seterusnya : Lagi Info Susu Puremil

#Puremil
#sususedap
#foodtechgroup
#SusuMesraAkta
#SusuTanpaGulaSukrosa(GulaTebu)
#SusuTanpaPemekat
#SusuTanpaKrimer
#SusuBerkhasiat
#PastinyaSusuAsli